DESCHIDEREA TESTELOR

 

VIDEO  Vezi īnregistrarea VIDEO !

 

Deschiderea unui test este operaţiunea prin care aplicaţia citeşte conţinutul şi caracteristicile testului respectiv din fila salvată şi le include īn funcţiile sale. Pentru a fi recunoscute uşor de sistemul de operare, ca fiind file specifice aplicaţiei UnivTest Generator, testele salvate au extensia "UTG".

Comanda pentru deschiderea unui test se realizează din MENU-ul principal (1) sau din toolbar (bara de comenzi rapide - 2), iar cānd se porneşte aplicaţia, pentru dirijarea directă către panoul de deschidere, comanda poate fi dată direct din MENU-ul introductiv (3) "2. Deschidere test". Dacă utilizatorul doreşte să continue realizarea unui test, īntreruptă din diverse motive şi pe care l-a salvat pentru a-l completa mai tārziu, atunci poate cere deschiderea acestuia tot din MENU-ul introductiv (3), "3. Deschidere ultim test". Prin această comandă, se va deschide direct ultimul test salvat (ale cărui date - denumire şi cale de acces - au fost memorate), fără a mai fi nevoie de panoul de deschidere.

 

 Comanda pentru deschiderea testelor

 

Altă modalitate de deschidere este activarea filei prin dublu click efectuat cu mouse-ul direct pe denumirea acesteia vizibilă īntr-un browser al sistemului de operare (Explorer, My Computer etc.), īn care se poate vizualiza conţinutul partiţiilor, driverelor şi directoarelor acestora. Acest mod de deschidere este posibil datorită funcţiei "Command Line" a sistemului de operare. Īn imaginea următoare este prezentat MENU-ul local, deschis la apăsarea butonului drept al mouse-ului, cānd prompterul acestuia este poziţionat pe denumirea unui test:

 

 Deschiderea unui test UnivTest prin Command Line

 

De la instalarea aplicaţiei, anumite informaţii sunt scrise īn regiştrii sistemului de operare, printre care şi asocierea filelor "UTG" cu aplicaţia UnivTest Generator. Acesta este motivul pentru care īn MENU-ul local se poate vedea distinct "Deschidere prin UnivTest Generator Pro 7.2" (zona 1) şi nu acel simplu "Open", care se vede īn cazul filelor cu care lucrează alte aplicaţii. Desigur, sistemul de operare permite asocierea filelor cu anumite aplicaţii şi fără să fie nevoie de un install care să facă special asta, dar atunci comanda de deschidere trebuie dată prin "Open With" (deschidere cu, sau deschidere prin), iar aplicaţia indicată aici nu īntotdeauna se comportă ca fiind pregătită să primească această comandă.

 

Cānd deschiderea nu se face direct, comanda este īnsoţită de deschiderea panoului figurat īn imaginea de mai jos. Pentru a deschide o filă, utilizatorul trebuie īntāi să o identifice la locaţia la care se află aceasta (īn fereastra 1) şi să o bifeze īn fereastra alăturată (2), moment īn care denumirea filei va fi vizibilă īn cāmpul 3, iar īn fereastra text de la baza panoului (4) se vor face vizibile datele de recunoaştere sau comentariile formulate de utilizator la salvarea filei respective.

Īntr-unul dintre capitolele acestui ghid de utilizare se explică modul īn care testele pot fi protejate prin parolă īmpotriva deschiderii şi/sau a modificării neautorizate. Această măsură serveşte la securizarea datelor şi se face deosebit de utilă īn situaţiile īn care testele trebuie securizate pānă cānd se cere deschiderea lor oficială (examene, concursuri etc.). Dacă se doreşte acum deschiderea unui test care deţine o protecţie īmpotriva deschiderii neautorizate, atunci se va afişa fereastra 5, īn care utilizatorul va trebui să tasteze parola. Deschiderea filei va fi refuzată īn caz că parola nu corespunde.

 

 Deschiderea testelor