ATAŞAREA FILELOR MEDIA

(exclusiv la UnivTest Generator Pro)

 

VIDEO  Vezi īnregistrarea VIDEO !

 

Fiecărui item al testului i se poate ataşa o filă media (audio sau video). Comanda pentru ataşare se poate da din MENU principal (1), din cel secundar, deschis la acţionarea butonului din dreapta al mouse-ului (3), sau din bara de comenzi rapide (2), conform imaginii de mai jos.

 

 Comanda pentru atasarea unei file media

 

Comanda poate folosi şi īn cazul īn care itemul are deja un ataşament media, dar se doreşte īnlocuirea sau ştergerea acestuia. Īn urma comenzii date, se va deschide fereastra de selectare şi ataşare a filelor media (imaginea de mai jos).

Pentru ataşarea unei file media, utilizatorul trebuie să-i identifice denumirea şi calea de acces īn ferestrele 1 şi 2. Pentru a elimina riscul confuziei, fila bifată la un moment dat va fi reprodusă īn fereastra 3. Utilizatorul poate bifa succesiv un număr nelimitat de file media şi le poate previzualiza īn fereastra 3. Se consideră alegerea efectuată cānd se apasă butonul "Ataşare filă audio / video", moment īn care se validează ataşarea şi se revine la paginile testului. Dacă se doreşte părăsirea secţiunii fără validarea eventualelor operaţiuni efectuate, se poate folosi butonul "Abandon". Dacă itemul deţine deja o filă media ataşată şi panoul se deschide cu intenţia de a se renunţa definitiv la ataşamentul media, această operaţiune se poate realiza cu butonul "Renunţare definitivă la ataşamentul existent" (4).

 

 Panoul de atasare file media

 

Butonul "Ştergere definitivă a filei media din director" nu are o funcţionalitate legată de operaţiunea īn curs. Rolul său este numai de a facilita utilizatorului sarcina de "curăţire" a directoarelor de lucru, prin ştergerea filelor inutile.

Īn dreptul itemului care deţine o filă media ataşatată este arătată o icoană, ca cea din imaginea de mai jos. Pentru punerea īn funcţiune a ataşamentului media, utilizatorul trebuie să apese cu mouse-ul pe această icoană, moment īn care este afişată fereastra 1 şi redarea audio / video porneşte automat.

 

 Evidentierea si functionarea filelor media atasate

 

Detalii tehnice:

- Funcţia suportă īnregistrari audio / video de orice format;

- Testele nu īnglobează filele media ataşate, astfel īncāt nu se poate renunţa definitiv la filele externe. Pentru identificarea facilă a acestora atunci cānd sunt apelate din test, filele media se stochează automat īntr-un director imediat după ataşare. Directorul de stocare a filelor media poartă denumirea testului şi este creat pe calea de salvare a acestuia. UnivTest deţine o serie de funcţii specializate pentru a gestiona cu precizie filele media, astfel īncāt dacă testul este redenumit sau mutat la altă locaţie, dacă se inserează sau se şterg itemi care deţin file media ataşate, evidenţa ataşamentelor este imediat actualizată, fără a se solicita intervenţia utilizatorului.