DEZACTIVAREA PROTECŢIEI LA DESCHIDERE

 

VIDEO  Vezi înregistrarea VIDEO !

 

     Dacă un test este protejat la deschidere, pentru a-l putea deschide, utilizatorul trebuie să cunoască parola de acces şi să o insereze în fereastra de interogare. Dacă parola este tastată corect, testul se va deschide, în caz contrar accesul la conţinutul testului va fi interzis.

 

 tastarea parolei de acces la continutul testului protejat

 

     Aplicaţia UnivTest Reader Analist este un utilitar care poate fi folosit în gestionarea rezultatelor obţinute la concursurile şcolare, dar are şi alte funcţii legate de acestea.
     Să presupunem că un test este transmis către centrele de concurs în stare protejată, ceea ce este firesc, avându-se în vedere nevoia de securizare a informaţiilor în această conjunctură. Protecţia este necesară numai până în momentul în care începe concursul propriu-zis. După publicarea parolei de acces, atunci când testul trebuie deschis de fiecare candidat în calculatorul său, operaţiunea de tastare a parolei de acces nu va face decât să îngreuneze desfăşurarea concursului, astfel încât este de preferat ca, înaintea lansării în reţea, să se anuleze protecţia la deschidere.

     Mesajul alăturat atrage atenţia utilizatorului asupra acestei situaţii şi îl informează că poate anula protecţia la deschidere. După anularea protecţiei şi lansarea testului în reţea, acesta se va deschide în fiecare punct de lucru fără a mai fi nevoie de parolă.

 

 mesaj de instiintare catre utilizator

 

Pentru dezactivarea protecţiei, utilizatorul poate folosi Menu principal, conform imaginii următoare.

 

 Dezactivarea protectiei la deschidere

 

După dezactivarea protecţiei, la următoarea deschidere a testului, acesta nu mai solicită cunoaşterea şi tastarea parolei de activare.